Groen Anzegem lanceert ambitieus inspraaktraject 'Anzegem 2025 - Uw Gedacht'

Exact twee jaar voor de volgende lokale verkiezingen trapt Groen Anzegem hun inspraaktraject ‘Anzegem 2025 – uw gedacht’ af. Hiermee willen ze op een voor Anzegem ongezien, open manier werk maken van een toekomstplan voor de gemeente. Voor Groen Anzegem moet in 2018 een volgende belangrijke stap gezet worden richting leefbare en levendige gemeente en een andere politiek.

 

In 2010 ontstond Groen Anzegem vanuit de overtuiging dat een ander beleid in Anzegem nodig was. Ze scoorden stevig bij de verkiezingen en besturen vandaag reeds 4 jaar mee. “Het is duidelijk dat wij wegen op het beleid. Groene realisaties worden zichtbaar, de politieke cultuur is veranderd. We spelen onze rol. Maar dit is slechts een begin, de toekomst is Groen. Met ‘Anzegem 2025- uw gedacht’ trappen we een project af dat meer mensen wil betrekken bij een eerlijke en open politiek met oog voor vandaag en morgen.” aldus Jeremie Vaneeckhout, groen-schepen en nationaal ondervoorzitter van Groen.


Met Anzegem 2025 wil Groen ‘uw gedacht’ horen. Groen gelooft dat Anzegem sterk is in alles wat van onderuit komt. Massa’s geëngageerde mensen, doeners, op alle gebieden, die Groen wil versterken. Daarom gaan we de komende weken de boer op om bij heel veel mensen langs te gaan. We willen horen wat er leeft, waarom mensen graag en minder graag in onze gemeente leven, wonen, werken.
En dit is maar een eerste stap. We willen in opbouw naar ons politiek werk voor de komende jaren en ons programma voor 2018 ook in debat gaan. Op vrijdag 18 november verzamelen we in ’t Klokske om 20u voor een eerste gespreksavond over Anzegem 2025. Dat moet ideeën samenbrengen die dan in de maanden nadien in open vergaderingen verder uitgewerkt worden.


Groen kiest ervoor om een open huis te zijn. De gemeente is van iedereen, niet enkel van groenleden. Laat je stem dus horen over jouw gemeente, jouw buurt. Omdat het de omgeving is waar jij leeft, woont, werkt, waar kinderen opgroeien, “ aldus Frans Decoster, voorzitter van Groen Anzegem.


In het najaar van 2017 zullen de resultaten van Anzegem 2025 leiden tot een actieplan voor Anzegem.

Meer info
Jeremie Vaneeckhout – 0474620837 – jeremie.vaneeckhout@groen.be

Tags: